2
BELGA

De Tour blijft voorlopig overeind: "Kan achter gesloten deuren"

De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu acht het in een interview met 'France Bleu' mogelijk dat de Tour de France achter gesloten deuren zal worden georganiseerd - zonder supporters dus, zoals Parijs-Nice begin deze maand. 

“Momenteel liggen alle scenario’s nog op tafel”, legde Maracineanu uit. “De onderhandelingen met ASO lopen, maar het is nog te vroeg om iets naar buiten te kunnen brengen. Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden. De Tour overleeft niet dankzij inkomsten via ticketverkoop. Verkoop van tv- en mediarechten zijn veel belangrijker. Iedereen begrijpt momenteel dat het best is thuis te blijven. Zo zouden supporters de Tour alsnog op tv kunnen volgen. Dat zou niet erg nadelig zijn.”

De Tour brengt elk jaar zo’n tien tot twaalf miljoen mensen naar de kant van de weg. Een editie achter gesloten deuren, zoals Parijs-Nice begin deze maand, lijkt echter moeilijk te realiseren met liefst 3.470 kilometer aan parcours. 

LEES OOK: Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck ziet dat Frankrijk de Tour niet zomaar zal opgeven: “Of dat slim en verantwoord is? Het valt nu te denken van niet” (+)

2 De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu
AFP De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy van dam

    Hoe is het mogelijk dat in deze tijd van ongekende crisis de Franse politiek nog een deur openlaat voor het gelobby van sportevenementen? Als ASO toch zou doorzetten, stel ik voor dat alle TV-zenders beslissen om geen live-beelden van de ritten uit te zenden. Of nog beter: dat de inkomsten van de TV-rechten integraal naar de hulpverleners zou gaan.

  • rudy van dam

    Toch een beetje hardleers die Fransen. De Ronde zonder publiek: dat lukt toch nooit! Echte supporters zullen altijd wel ergens een achterpoortje vinden om hun idolen van dichtbij en live te zien. En om nog maar te zwijgen van het peloton en de ganse karavaan die gedurende 3 weken heel het land gaat doorkruisen; er moet maar 1 positieve (Corona) renner tussen zitten die dan ongeweten heel het land zal bestuiven met het virus. Er is maar 1 optie: zo vlug mogelijk afgelasten

Lees meer