AFP

Deco vecht dopingschorsing aan bij TAS

De Portugees Deco, de voormalige draaischijf van onder meer Chelsea en FC Barcelona, wil bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zijn dopingschorsing van één jaar aanvechten. Dat maakte het TAS vandaag bekend.

De 36-jarige Deco werd op 30 maart betrapt bij een antidopingcontrole na afloop van de wedstrijd met Fluminense tegen Boavista. De middenvelder testte toen positief op het gebruik van furosemide, een vochtafdrijvend middel dat gebruikt wordt om dopingproducten te maskeren. Hij kreeg eerst een voorlopige schorsing van een maand. Later zette het Braziliaanse sporthooggerechtshof hem een jaar aan de kant wegens overtreding van de antidopingwetgeving. Deco kondigde intussen zijn voetbalpensioen al aan. Met de rechtszaak bij het TAS wil hij enkel zijn naam zuiveren.

Deco speelde in zijn carrière voor onder meer Porto (1999-2004), FC Barcelona (2004-2008) en Chelsea (2008-2010). 'O Magico' werd met Portugal in 2004 in eigen land vice-Europees kampioen. Deco won ook twee keer de Champions League, in 2004 met Porto en twee jaar later met Barcelona.

Lees meer