EPA

Egyptische voetbalcompetitie hervat na dodelijke rellen

De Egyptische voetbalwedstrijden in de hoogste klasse zullen voortgezet worden. Supporters mogen tijdens de wedstrijden echter niet aanwezig zijn in de stadions. Dit heeft de Egyptische regering beslist. De competitie werd stilgelegd nadat er in februari 19 doden vielen tijdens gewelddadige rellen voor een voetbalstadion.

De wedstrijden van de eerste divisie worden hervat na een rouwperiode van 40 dagen. Deze periode is het gevolg van een gevecht op 8 februari tussen supporters van twee rivaliserende clubs (Al-Ahly en Zamalek) aan de ingang van een stadion in Caïro.

Rouwperiode
Een commissie van ambtenaren van binnenlandse zaken en van sport zal worden opgericht. Die zal maatregelen nemen om na de rouwperiode het kampioenschap terug te hervatten zonder toeschouwers. Het is echter nog niet duidelijk op welke datum de competitie hervat zal worden en wanneer supporters wel een wedstrijd mogen bijwonen.

Tijdens de rellen vuurde de politie traangas af op de supporters die het stadion binnen wilden dringen, nadien werden de fans met hagelpatronen beschoten. Er vielen ook meer dan 20 gewonden.

Lees meer