2 Jonquel Jones verdedigt op een shot van Meesseman.
AFP Jonquel Jones verdedigt op een shot van Meesseman.

Emma Meesseman nog geen WNBA-kampioen met Washington Mystics: “Maar we zijn nog altijd favoriet”

Nog geen kampioen. De Washington Mystics van Emma Meesseman en Kim Mestdagh hebben met 90-86 verloren van Connecticut Sun, waardoor het opnieuw gelijkstaat in de finale van de WNBA: 2-2. Een vijfde match in Washington brengt de beslissing.

Opnieuw geen minuten voor Mestdagh, Meesseman vergaarde er 21. Daarin liet ze met 12 punten, 5 rebounds en een assist weer mooie statistieken optekenen. Dat volstond niet voor de winst. Connecticut opende in de Mohegan Sun Arena sterk en leidde na het eerste kwart met 32-17. In het derde kwart (12-28) klommen de Mystics op gelijke hoogte en flirtten onze Belgian Cats met glorie. Zes minuten voor tijd leidden de Mystics zelfs met 73-77.  Maar in een spannend slotkwartier zagen 8.458 toeschouwers de thuisploeg in moneytime toch weer nipt de bovenhand nemen. Jonquel Jones van Connecticut werd met 18 punten (plus 13 rebounds) topschutter van de partij.

“We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de eerste helft”, zei Emma Meesseman na afloop. “Dat was niet de ploeg die we gewoon zijn. Maar we zijn nog altijd favoriet. We moeten gewoon onszelf zijn.”

Ook Ann Wauters gaat ervan uit dat de Mystics het donderdag in Washington afmaken. “Ik geloof daar 100 procent in”, aldus Wauters. “Voor eigen publiek moet dat lukken.”

De vijfde en beslissende wedstrijd wordt donderdag in de Amerikaanse hoofdstad gespeeld om 20 uur plaatselijke tijd (om 2 uur Belgische tijd in de nacht van donderdag op vrijdag). 

2 Kim Mestdagh en Emma Meesseman.
VTM Nieuws Kim Mestdagh en Emma Meesseman.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Andries Thys

    Sportvrouw van het jaar. Ik ben fan.

Lees meer