REUTERS

F1-piloot Fernando Alonso mag ziekenhuis verlaten

Formule 1-piloot Fernando Alonso mag het ziekenhuis van Barcelona verlaten en zal terug naar huis keren voor meer rust en een beter herstel. Dat meldt zijn team McLaren-Honda op de teamwebsite. De Spaanse ex-wereldkampioen had zondag een hersenschudding opgelopen na een ongeval op het circuit in Barcelona.

Alonso zal niet deelnemen aan de laatste testritten van deze week, hij wordt vervangen door de Deense reservepiloot Kevin Magnussen. De Brit Jenson Button zou donderdag als tweede piloot fungeren.

Zondag ging Alonso op het circuit van Catalonië, nabij Barcelona, van de baan tijdens de vierde en laatste dag van een testsessie. Volgens McLaren gebeurde dit aan ongeveer 150 km/u en was het ongeval te wijten aan de onvoorspelbare windstoten op het circuit.

Van donderdag tot zondag testen de F1-piloten hun bolides nog een laatste maal, vooraleer het F1-seizoen op 15 maart van start gaat met de GP van Australië. Volgens McLaren is het nog niet duidelijk of Alonso in Barcelona aanwezig zal zijn.

Lees meer