16 De F1-sterren zijn terug.
HLN De F1-sterren zijn terug.

Exclusief voor abonnees

“Alleen Verstappen kan Hamilton aan”: onze man blikt vooruit naar start van nieuwe Formule 1-seizoen

Zondag begint in Oostenrijk het nieuwe Formule 1-seizoen. Lewis Hamilton – opnieuw uitgesproken favoriet – jaagt op een zevende wereldtitel, een record waarmee hij op gelijke hoogte kan komen met Michael Schumacher. De enige die hem dat kan beletten, is Max Verstappen.

16
ANP Graphics

Formule 1 start met vier maanden vertraging, door ­Covid-19. Een seizoen dat normaal gezien uit 22 grand prixs zou bestaan, een record dat dus nog even wordt uitgesteld. Als er één zekerheid is, dan wel dat de Formule 1 dit jaar geen 22 GP’s meer gereden krijgt. De coronacrisis zaaide immers chaos en vraagtekens: voorlopig zijn er nog maar 8 grands prixs gepland, en dan nog op voorwaarde dat er geen ­opflakkering van het virus komt. De hoge omes van de F1 hebben de ambitie om dit seizoen minstens 15 GP’s te organiseren. Of dat lukt, staat in geen enkele ­kristallen bol.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elio Taricani

    De red bull heeft Honda motoren en Honda is de enige die niet zijn gestopt tijdens de Corona crisis zij hebben kunnen doorwerken en verbeteren . Zij met een Honda motor hebben een voordeel .

  • Jan Jansen

    Inderdaad Max is de enige die Hamilton aankan! Max heeft een echte winnaarsmentaliteit! Belgen weten niet wat dat is en denken dat dat arrogantie is!

Lees meer