Michael Schumacher in 2012.
EPA Michael Schumacher in 2012.

“Michael Schumacher naar Parijs ziekenhuis overgebracht voor geheime behandeling”

Voormalig F1-wereldkampioen Michael Schumacher is maandag in een Parijs ziekenhuis opgenomen voor een “geheime behandeling”, zo meldt de krant Le Parisien op zijn website.

Schumacher (50) kwam op 29 december 2013 al skiënd zwaar ten val in Méribel, in de Franse Alpen. De Duitser liep daarbij een ernstig hoofdletsel op en belandde in een coma.  Door zijn val is de recordhouder aantal wereldtitels in de Formule 1 volledig verlamd. De afgelopen jaren werd Schumacher in Genève verpleegd.

Volgens Le Parisien is Schumacher deze middag binnengebracht in het Pompidou-ziekenhuis in het zuidwesten van de Franse hoofdstad.  De  gerenommeerde Franse chirurg Philippe Menasche plant een stamceltransplantatie bij Schumacher, luidt het volgens Le Parisien.  Een woordvoerster van de familie onthoudt zich van commentaar.

Schumacher staat geboekt als de succesvolste F1-coureur uit de race-geschiedenis. Hij won het recordaantal van 91 GP's.  Aan het stuur van een Benetton-Renault  werd hij wereldkampioen 1994 en 1995.  Zijn grootste successen behaalde Schumi bij Ferrari waar hij vijf wereldtitels op rij won (2000-2004).

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carl Parker

    Toch vreemd dat fans denken dat ze RECHT hebben op info.

  • Maria Daems

    Ik duim voor Michael Shumacher . ik hoop echt dat ze hem kunnen helpen om toch nog een redelijk leven te hebben. ik vind het wel erg dat wij fans niets over hem mogen weten wij zijn er toch altijd voor hem geweest en nu doen ze of de fans nooit bestaan hebben. dat vind ik van Corina niet fair. Veel beterschap Schumie

Lees meer