Het incident.
RV Het incident.

“Puur amateurisme”: Vettel zwaar aangepakt na bedenkelijk manoeuvre

Sebastian Vettel die Ferrari een mooie dag bezorgt in thuishaven Italië? Allerminst.  De viervoudige F1-wereldkampioen verloor bij de start in Monza zijn vierde plek aan Ricciardo, maar nadien ging het pas helemaal mis. De Duitser maakte een stuurfout waardoor hij al spinnend in de grindbak terechtkwam, maar keek bij het terugkeren op het circuit niet naar zijn collega’s om om die eerst te laten passeren. Het gevolg: Vettel tikte Stroll aan, waardoor die laatste op zijn beurt van de baan vloog. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Stroll bij het hervatten dezelfde fout en reed de coureur van Racing Point F1 Team op zijn beurt Pierre Gasly haast ondersteboven. 

Vettel kreeg voor de bizarre actie een stop and go van tien seconden om de oren. Op sociale media en bij de F1-kenners kreeg hij - omdat hij al zo ervaren is - dan ook de wind van voren. “Dit is absurd”, klonk het bij Jolyon Palmer - voormalig F1-coureur en nu columnist bij BBC. “Hij gaat van de weg maar rijdt er opnieuw op bij een snelle bocht. Dit is roekeloos en dom. Dit zou je niet van hem verwachten. Belachelijk gereden! Pure amateuristisch van Vettel.” Anderen hadden het dan weer over een absoluut dieptepunt in de carrière van Vettel - die al een tijdje in een dipje zit. 

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anthony Peeters

    Door de halo ziet hem stroll niet komen. Iedereen kon verder rijden dus was eigenlijk geen sanctie nodig!

  • Jan Van Rompaey

    Wat een dommerik die Vettel.

Lees meer