EPA

"Rosberg in vizier Ferrari"

De toekomst van Nico Rosberg in de Formule 1 is voer voor speculatie. Hoewel de leider in het kampioenschap keer op keer benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft bij Mercedes en daar nog wel enkele jaren zal blijven, is er nog altijd geen nieuw contract. Voor de Italiaanse media alle reden om de Duitser te linken aan Ferrari.

Zelfs de doorgaans goed ingevoerde krant Corriere delle Sera weet zeker dat Rosberg volgend seizoen het zitje van de Fin Kimi Räikkönen inneemt bij Ferrari en de teamgenoot zal zijn van die andere Duitser, Sebastian Vettel.

Rosberg rijdt sinds 2010 voor Mercedes en is dit seizoen uit de schaduw getreden van ploegmaat Lewis Hamilton, de wereldkampioen van de afgelopen twee jaar. De onderhandelingen over het contract bij Mercedes heeft Rosberg overgelaten aan de Oostenrijkse oud-formule 1-coureur Gerhard Berger. De coureur wil zijn hoofd bij het racen houden en niet bij moeilijke contractgesprekken. "Nico heeft mij gevraagd de onderhandelingen over te nemen. Het is een vriendendienst", meldde Berger in Bild.

Lees meer