8
AFP

Autosportwereld herdenkt Anthoine Hubert bij begrafenis in Chartres

De Franse Formule 2-piloot Anthoine Hubert, die op 31 augustus in Spa-Francorchamps overleed aan de gevolgen van een zware crash, is herdacht in het Franse Chartres. De begrafenis werd gehouden in de kathedraal van de Franse stad in het bijzijn van zijn familie, zijn naasten, zijn vrienden en ook enkele bekende persoonlijkheden uit de autosportwereld.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer de Duitser Mick Schumacher, zoon van Michael Schumacher en een collega van Hubert bij de Formule 2, en ook enkele leden uit het Ferarri-team, waaronder de Monegask Charles Leclerc, die zondag de GP van Italië won, Jean Todt, voormalig teammanager van de ploeg, en ook ex-piloten Alain Prost en Jean Alesi. Verder waren er nog Franse F1-renners present zoals Pierre Gasly en Esteban Ocon.

8 Ook Mick Schumacher (r) betuigde zijn medeleven.
Photo News Ook Mick Schumacher (r) betuigde zijn medeleven.

Ter gelegenheid van de ceremonie werd een grote foto van de 22-jarige Anthoine Hubert opgehangen in de kathedraal, vergezeld met een Franse vlag. “Vandaag vormen we een familie van de autosport en zijn onze gedachten bij Anthoine Hubert”, stond ook op de Twitterpagina van de Formule 1 te lezen.

8 Broer Victor met een zoen op de helm van Anthoine Hubert.
AFP Broer Victor met een zoen op de helm van Anthoine Hubert.
8
Photo News
8 Alain Prost.
AFP Alain Prost.
8
AFP
8 Alain Prost met Jean Alesi.
Photo News Alain Prost met Jean Alesi.
8 Charles Leclerc.
Photo News Charles Leclerc.