4 Ferrari van ex-F1-rijder Fisichella
SRO Ferrari van ex-F1-rijder Fisichella

Blancpain Endurance begint sterkste seizoen ooit

Telkens wanneer het onmogelijk lijkt om nog beter te doen, komt de Blancpain Endurance, het kampioenschap rond de 24 uur van Spa, met een deelnemerslijst die nog meer indruk maakt. Het uithoudingskampioenschap van promotor SRO werd zeven jaar geleden boven de doopvont gehouden en kijkt komend seizoen uit naar een geweldige strijd tussen alle grote merken in GT.

Bovenaan de affiche staat regerend kampioen McLaren, met teammanager Bas Leinders achter de schermen en drie wagens die kunnen meestrijden voor de prijzen. Nog uit Groot-Brittannië zijn er de twee M-Sport Bentley Continental GT3 van onder meer Maxime Soulet, die een rampzalige start van het sprintkampioenschap achter de rug heeft. Emil Frey heeft verder geen nieuwe auto klaar, maar mikt daarentegen opnieuw op de beproefde Jaguar G3.

Mercedes, regerend algemeen kampioen en de huidige leider in de Blancpain GT Series, voert de Duitse delegatie aan met wagens voor Black Falcon, HTP Motorsport en AKKA ASP. Audi rekent uiteraard op het Henegouwse WRT, dat vier wagens inzet en Dries Vanthoor als enige landgenoot aan de start brengt. BMW en Rowe Racing zijn er in Monza niet bij: de constructeur uit München geeft voorrang aan de kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring. Porsche zien we enkel tijdens de 24 Uur van Spa, al is zelfs dat nog niet helemaal zeker.

De grootste uitdager is zonder twijfel Ferrari, dat voor het eerst écht inzet op het GT3-kampioenschap, getuige grote namen als Giancarlo Fisichella, Miguel Molina of Andrea Bertolini, in Pro-Am samen met Louis Machiels. Christian Kelders (Saintéloc Audi) is overigens de enige andere landgenoot in Pro-Am. Bernard Delhez (HB Racing Lamborghini) en Jacques Duyvier (Kessel Ferrari) verdedigen de Belgische kleuren in de Am Cup.

Op de indrukwekkende deelnemerslijst voor de openingsmanche in Monza staan 53 wagens, waarvan 30 in de Pro Cup. De race start zondag om 14.45u, de kwalificatie kunt u volgen om 9.50u.

4 Bentley van Soulet
SRO Bentley van Soulet
4 Portret van de steenrijke organisator Stéphane Ratel
SRO Portret van de steenrijke organisator Stéphane Ratel
4 Audi van WRT
WRT Audi van WRT

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels