3
Photo News

Bottas nu al strijdvaardig voor volgende F1-seizoen: “Ik ben Rosberg niet”

Valtteri Bottas heeft van zich laten spreken in aanloop naar de GP van Brazilië van komend weekend. Het is de voorlaatste GP van het seizoen en de Fin eindigt al zeker tweede in de stand na z’n ongenaakbare ploegmaat bij Mercedes, Lewis Hamilton. Bottas kon hem dit jaar amper bedreigen en ontpopt zich zo wel tot de perfecte ploegmakker, maar individueel rijdt hij zich minder in de kijker. Daar wil hij volgend seizoen verandering in brengen: “Ik heb plannen”.

Bottas won dit seizoen dan wel vier wedstrijden, maar kon niet op tegen de tien overwinningen van Hamilton. In de persbabbels voorafgaand aan de GP van Brazilië sprak de Fin klare taal: “Ik heb wel plannen om Hamilton volgend jaar dichter te benaderen en misschien gewoon zelfs beter te doen, maar wat die plannen inhouden ga ik niet uit de doeken doen.” Bottas voegde eraan toe dat als hij z’n gewenste niveau haalde hij de entourage van Hamilton serieus op de zenuwen kan werken: “Als ik op m’n niveau rijd weet ik dat de andere kant van de garage  nerveus wordt. Ik weet dat dat dan wel tot foutjes zou kunnen leiden bij hen.”

3
USA TODAY Sports

“Ik ben Rosberg niet”

Bottas is het ook beu dat hij vaak vergeleken wordt met de vorige ploegmaat van Hamilton, Nico Rosberg. De Duitser werd in 2016 wereldkampioen na een epische strijd met Hamilton. Uiteindelijk won Rosberg het kampioenschap met amper vijf punten voorsprong op de Brit. Op de vraag of hij dezelfde mentale spelletjes moet spelen zoals Rosberg in 2016 antwoordde Bottas wat gepikeerd: “Om eerlijk te zijn ben ik die vergelijkingen met hem een beetje beu. Iedere rijder is uniek. Ik ben Rosberg niet, ik ben gewoon mezelf. Antwoorden zal ik wel op de piste geven.” 

3 Nico Rosberg (l) werd wereldkampioen in 2016.
Photo News Nico Rosberg (l) werd wereldkampioen in 2016.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marko Decandt

    Ik hoop eigenlijk ook dat Bottas zeker Rosberg niet achterna gaat. Met de manier waarop bedoel ik dan, want ik vond dat Rosberg maar op een laffe manier wereldkampioen geworden is en eerlijk gezegd ook niet echt verdiend door eigen toedoen. Hamilton heeft gewoon meer pech gehad dat jaar, want zonder pech klopte Hamilton Rosberg nog altijd overtuigend.

Lees meer