Getty Images

Dave Ryan nieuwe teambaas bij Manor

Het Formule 1-team van Manor heeft een nieuwe leidinggevende. De Nieuw-Zeelander Dave Ryan neemt de taken over van teambaas John Booth en sportdirecteur Graeme Lowdon, die aan het einde van dit seizoen vertrekken. Ryan (61) gaat per direct aan de slag bij Manor, dat als enige renstal in de Formule 1 dit seizoen nog puntloos is. Volgend jaar hoopt het team met motoren van Mercedes op betere resultaten.

Ryan heeft meer dan dertig jaar ervaring in de koningsklasse van de autosport. De Nieuw-Zeelander werkte lange tijd bij McLaren, waar hij in 2009 echter werd ontslagen vanwege zijn aandeel in 'lie-gate' tijdens de Grote Prijs van Australië.

Hij verzweeg toen dat hij aan Lewis Hamilton tijdens een safetycarfase opdracht had gegeven om opzettelijk ineens langzamer te gaan rijden, waardoor Jarno Trulli de McLaren-coureur passeerde. Dat kwam de Italiaan op een straf te staan. Het leugentje kwam echter uit en leverde McLaren een voorwaardelijke schorsing op en Ryan een ontslagbrief. Zes jaar later keert hij bij Manor terug in de Formule 1.

Lees meer