4
afp

Duizenden herdenken Senna op circuit Imola

Om 14.17 uur hebben vanmiddag duizenden mensen een minuut stilte in acht genomen op het circuit van Imola. Daar overleed exact twinitg jaar geleden autocoureur Ayrton Senna.

Fans, familieleden, F1-coureurs en oud-coureurs waren vanmiddag present op Imola. Bij de plechtigheid in de Tamburellobocht, waar Senna met 300 kilometer per uur zijn bolide in een muur boorde, werd ook Roland Ratzenberger herdacht. De jonge Oostenrijker verongelukte tijdens hetzelfde raceweekend.

Fernando Alonso, Kimi Räikkönen en Senna's oud-ploeggenoot Gerhard Berger waren naar het circuit gekomen waar de GP van San Mariano verreden wordt. "Ik denk dat we het allemaal erover eens zijn dat hij de beste coureur aller tijdens was", zei Berger. "Hoewel het een trieste dag is, zijn we allemaal blij om hier te zijn en om Ayrton te herdenken."

Idool
Alonso was twaalf jaar oud, toen Senna stierf. "Voor velen van ons was hij een idool", sprak de Spanjaard. "Ik heb nooit de kans gehad om hem te leren kennen of om met hem te racen. Maar hier zijn veel mensen die hem goed kenden. Ook zie ik veel kinderen. Dat bewijst dat Senna nog steeds invloed heeft op mensen."

Senna's nicht Paula was een van de aanwezige familieleden. Ze toonde zich verbaasd over de hoge opkomst. "Dat betekent dat hij op de een of andere manier in de harten van deze mensen zit. Door zijn carrière, maar ook door de persoon die hij was."

4 Fernando Alonso.
afp Fernando Alonso.
4
afp
4 Gerhard Berger (R, met zonnebril).
afp Gerhard Berger (R, met zonnebril).

Lees meer