2 Bernie Ecclestone met Salman bin Hamad Al Khalifa, de kroonprins van Bahrein.
AP Bernie Ecclestone met Salman bin Hamad Al Khalifa, de kroonprins van Bahrein.

Ecclestone: "Qatar kan zich niet inkopen in Formule 1"

Geld genoeg maar toch kan Qatar zich niet zomaar inkopen in de Formule 1. Dat heeft grote baas Bernie Ecclestone vandaag gezegd. Volgens de Brit kan het olierijke deel van het Midden-Oosten financieel best drie GP-races per seizoen aan. Bahrein heeft echter contractueel een vetorecht en kan derhalve de plannen uit Doha torpederen.

Bahrein heeft de oudste rechten in de regio. Het koninkrijk in de Golf organiseert sinds 2004 een Grote Prijs. Abu Dhabi volgde vijf jaar later met permissie van de Bahreini. Qatar wil zo veel mogelijk sportevenementen en zou graag in 2017 instappen in de F1. De machthebbers zijn bereid bijna 65 miljoen euro per jaar te betalen.

"Ik vond dat een goed idee", bekende de 84-jarige miljardair. "Maar ik heb een beetje een probleem waarvan niemand weet had. Ik heb een deal gesloten met die lui in Bahrein en ze zeiden: 'als we iets nieuws beginnen in dit gebied geef je ons dan de garantie dat er geen race bij komt in de buurt?' Toen heb ik ja gezegd en de kroonprins een hand gegeven."

2
getty

Lees meer