PhotoNews

Formule 1-arts Sid Watkins overleden

De vroegere arts van de Formule 1, Sid Watkins, is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij redde verscheidene coureurs het leven na zware crashes. In 1994 schoot hij tevergeefs Ayrton Senna te hulp na diens fatale crash bij de Grand Prix van San Marino.

Watkins begon in 1978 als arts. Hij speelde een belangrijke rol bij het veiliger maken van raceauto's en circuits. Mede door zijn werk is er sinds Senna geen coureur meer overleden tijdens een Formule 1-race. Watkins ging pas in 2004 met pensioen.

Barichello dankbaar
Enkele dagen voor de dood van Senna had Rubens Barrichello een zwaar ongeluk op hetzelfde circuit. "Sid Watkins redde mijn leven. Geweldige vent, altijd blij. Bedankt voor alles dat u hebt gedaan voor ons coureurs. Rust in vrede", schreef Barrichello op Twitter. Oud-teambaas Ron Dennis liet weten dat "de racewereld een van zijn ware grootheden heeft verloren".

Gerhard Berger
Watkins hielp onder anderen de Noord-Ier Martin Donnelly, de Fin Mika Häkkinen, de Oostenrijker Gerhard Berger en teambaas Frank Williams na hun zware ongelukken.

Lees meer