Photo News

Hoofdsponsor van F1-team Haas haakt toch niet af: “Tweet dat we stopten is daad van persoon zonder scrupules”

De Amerikaanse Formule 1-renstal Haas behoudt zijn hoofdsponsor Rich Energy. Dat hebben de aandeelhouders van de Britse energiedrankfabrikant verzekerd in een persbericht, daags nadat Rich Energy in een korte verklaring op Twitter het einde van het contract had aangekondigd.

“Wij (de meerderheidsaandeelhouders) geloven in Haas, in de prestaties en de organisatie van de renstal. We respecteren de huidige overeenkomst”, zo klinkt het. De tweet van gisteren is volgens hen toe te schrijven aan “de daden van een persoon zonder scrupules die misschien in eigen naam spreekt, maar de opinies van die persoon zijn niet die van het bedrijf”. “We zullen hem alle uitvoerende verantwoordelijkheid ontnemen”, verduidelijken de aandeelhouders van Rich Energy, dat sinds het begin van het seizoen Haas sponsort.

“Vandaag beëindigde Rich Energy het contract met Haas F1 Team wegens slechte resultaten”, zo staat sinds woensdagavond op het Twitter-account van Rich Energy te lezen. “We willen beter doen dan Red Bull Racing. Achter Williams eindigen in Oostenrijk (de voorbije GP, red.) is onaanvaardbaar. De politiek en politieke correctheid in de Formule 1 hinderen ook onze business.”

De Fransman Romain Grosjean en de Deen Kevin Magnussen konden in de eerste negen GP’s nog geen hoge ogen gooien. In de constructeursstand is de Amerikaanse renstal pas negende met zestien punten.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Lanclus

    nu kent iedereen Rich Energy. Goede reclame dus.

  • Eric Dens

    Als het geld op is, kan je ook niet meer sponsoren ...

Lees meer