DTM/rv

Horrorcrash in GP van Macau: 17-jarige coureur vliegt door de hekken en komt er als bij wonder levend vanaf

De legendarische Formule 3-race in Macau (China) werd vandaag opgeschrikt door een vreselijk ongeluk. De Duitse Sophia Flörsch vloog met haar bolide door de lucht én door de hekken heen. Flörsch, de enige vrouwelijke deelneemster, overleefde wonderwel de zware crash. 

Uit beelden blijkt dat Flörsch -zeventien lentes jong- enkele meters door de lucht vloog en vervolgens door de hekken heen ramde. Onmiddellijk na de crash werd de rode vlag gezwaaid, waardoor de race werd onderbroken. Rond 10u Belgische tijd kon de race opnieuw worden hervat. 

Naar de toestand van Flörsch was het geruime tijd gissen, maar uiteindelijk kwam in een officieel statement het goede nieuws. “De bestuurster is bij bewustzijn. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek.” Daar bleek uit een eerste onderzoek dat ze een fractuur in de wervelkolom had opgelopen. Volgens haar vader zijn er evenwel geen verlammingsverschijnselen en kan ze alles bewegen. (lees verder onder de video)

In een bericht via sociale media liet de Duitse inmiddels ook van zich horen. “Ik wil iedereen laten weten dat ik het goed stel maar morgen geopereerd word. Ik wil iedereen bedanken voor de steunberichten.” Naast de racepilote vielen nog vier gewonden, onder wie twee fotografen. Ze kregen allemaal medische zorgen toegediend, zo bevestigde de organisatie. Hun toestand is kritiek. 

A nice part of Macau Grand Prix➡️ media work 💙💚💛 #foxsports #lovemyjob #macaugp #macau #nicepeople #poweredbypassion #racegirl / as

3,584 Likes, 19 Comments - Sophia 👑 (@sophiafloersch) on Instagram: "A nice part of Macau Grand Prix➡️ media work 💙💚💛 #foxsports #lovemyjob #macaugp #macau #nicepeople..."

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van Opstal

    Ze was al "airborne" voor ze in de remzone kwam, nadat ze "gelanceerd" werd op de wielen van een andere deelnemer. Dat is nu altijd het risico met open wheel racewagens en remmen werken nu eenmaal niet als de banden niet in contact zijn met de baan. Vandaar haar snelheid.

  • peter destoop

    als je vertraagd kijkt, bemerk je dat ze reeds achteruit rijdt ( vliegt ) nog voor ze de andere wagen raakt. Er moet dus reeds daarvoor iets gebeurd zijn.

Lees meer