3 Leclerc scheurde door Monaco in een Ferrari SF90 Stradale.
RV Leclerc scheurde door Monaco in een Ferrari SF90 Stradale.

Leclerc bootst beruchte dollemansrit na en scheurt door straten van Monaco: “Dit was geweldig”

Monaco sloot deze ochtend alle wegen af in de stad, zodat de Franse regisseur Claude Lelouch een korte film kon opnemen. Hij legde vast hoe plaatselijke held en Formule 1-coureur Charles Leclerc in zijn eentje een rondje over het beroemde stratencircuit in het prinsdom racet in een Ferrari. De stunt leverde geweldige beelden op.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Leclerc, de 22-jarige coureur van Ferrari, was blij dat hij eventjes in het echt mocht racen. “Het was geweldig”, postte de Monegask. Hij bestuurde een knalrode Ferrari SF90 Stradale, die met enorme snelheid door de lege straten van Monaco reed, met prins Albert en Ferrari-baas John Elkann als enthousiaste toeschouwers.

De film werd opgenomen op de dag dat eigenlijk de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 zou worden verreden. De race uit de Formule 1, een van de beroemdste ter wereld, is geschrapt door de uitbraak van het coronavirus.

Regisseur Lelouch wilde in Monaco een soort remake maken van zijn beruchte film ‘C’était un rendez-vous’ uit augustus 1976 (zie onderstaande video) die een cultstatus onder de liefhebbers heeft. Het betreft een dollemansrit door Parijs op een vroege zondagochtend omstreeks 5.30 uur waarbij een pak rode lichten straal worden genegeerd. Destijds had de regisseur geen toestemming van de autoriteiten. Het is haast een wonder dat niemand bij de opname gewond is geraakt. Hij monteerde een camera op een Mercedes-Benz 450 SEL 6.9 met automatische transmissie. Het geluid is echter van een Ferrari. Lelouch zelf zegt snelheden tot 200 km per uur te hebben gehaald, anderen houden het op 140. Lange tijd werd gedacht dat coureurs Jacky Ickx of Jacques Laffite de echte bestuurders van de wagen waren.

3
Photo News
3
Photo News

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gerald muylle

    ik herinner mij die megamooie film van de "race" door "Paris s'évéille" van Lelouch, rond 1980. Die werd getoond als voorfilm bij "les uns et les autres". Een mijlpaal voor cinefielen, en een voor mij persoonlijke mijlpaal. Getrukeerd of niet, gewoon heerlijk. Claude Lelouch zal nooit meer geëvenaard worden. En de laatste beelden "rendez-vous" zijn subliem. Nostalgie. Oh... Kon ik maar terugkeren ...

  • Etienne De Pauw

    Het is hier nog altijd zeer kalm, ook gisteren (zaterdag) nauwelijks volk op straat ook al zijn de winkels al een tijdje opnieuw open (restaurants vanaf 2 juni). Dus zo vroeg ‘s ochtends zal daar niemand veel last van gehad hebben. Overigens: in 2021 zijn er drie GPs: de historische, de electrische en de normale.

Lees meer