Ricciardo: “Zandvoort is cool circuit, maar race wordt wel een optocht”

Daniel Ricciardo noemt de terugkeer van Zandvoort op de Formule 1-kalender mooi, maar vreest wel voor de race. “Het circuit is geweldig”, zegt de Australische F1-coureur. “Hoge snelheid, old school en je hebt grote ballen nodig. Maar de race wordt een optocht.”

Het duinencircuit in Zandvoort is Ricciardo welbekend. Hij nam er in 2008 en 2009 deel aan de Masters of Formula 3 en tekende voor Red Bull ook present tijdens de Jumbo Racedagen. “Om te rijden is het een prima circuit”, weet Ricciardo. “Maar met de hoge snelheid en de smalle baan wordt het niet erg spannend om in te halen. Het wordt lastig om achter een andere wagen te rijden. Ik denk dat de race een optocht wordt, maar de baan zelf is cool.”

Gisteren werd officieel bekend dat de Grote Prijs van Nederland na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert op de F1-kalender. Jan Lammers, directeur van de Nederlandse GP, kent het circuit op zijn duimpje. Hij groeide praktisch op het Zandvoortse asfalt op. Lammers noemt Zandvoort dan ook één van de vijf meest uitdagende circuits ter wereld. “Dit is en blijft één van de vijf echte ballencircuits, voor coureurs met lef, met ballen. Samen met de oude Nürburgring, Spa-Francorchamps, het oude Brands Hatch en Suzuka.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ben de Jong

    Ze gaan het toch verbreden. Trouwens, Ricciardo heeft niemand om te passeren.

  • jean petermans

    Tegenwoordig zijn de meeste circuits in hetzelfde bedje ziek, ( o.a. stratencircuits) daarom is het F1 al jaren saai

Lees meer