De dramatische pitstop.
RV De dramatische pitstop.

Verstappen maakt snelste pitstop ooit, maar het gepruts van Mercedes-mecaniciens tart alle verbeelding

Max Verstappen heeft tijdens zijn zegetocht in de Grote Prijs van Duitsland de snelste pitstop ooit in de Formule 1 gemaakt. De monteurs van Red Bull wisselden tijdens een van zijn vijf stops op het circuit van Hockenheim de vier banden in een tijd van 1,88 seconden. Mercedes zorgde dan weer voor de meest dramatische pitstop in de geschiedenis van de renstal. 

Red Bull was al in het bezit van de snelste pitstop. Bij Pierre Gasly stond twee weken geleden op het circuit van Silverstone de klok 1,91 seconden stil. 

De langste pitstop van de race was ongetwijfeld voor Mercedes. Toen Lewis Hamilton als een balletdanser op banden op het door het regenwater geteisterde circuit van Hockenheim een pirouette maakte en daarmee zijn voorvleugel beschadigde, moest hij naar binnen voor nieuw materiaal. Het team stond echter niet klaar en moest, terwijl de coureur arriveerde, nog een stel nieuwe banden pakken. Hierdoor verloor hij veel tijd en raakte hij nóg verder op de achtergrond. De Brit werd negende.

De snelste pitstop

De meest dramatische pitstop voor Mercedes

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter De Coninck

    Men zou beter een maximum zetten op het aantal mekaniekers,waarom moet dat op twee seconden gebeuren?Met minder volk zouden er meer positiewissels komen.

  • Jan Van Rompaey

    Die van Mercedes liepen rond als kippen zonder kop.

Lees meer