Getty Images

Vettel: "Hoopte dat Max rondreed met een caravan met gele nummerplaten"

Sebastian Vettel eindigde gisteren als derde in de GP van Spanje en zag Max Verstappen de winst grijpen. De Duitser verloor daardoor zijn record als jongste F1-piloot ooit die een race wist te winnen. Zuur was hij daarover niet. "Records zijn er om verbroken te worden."

"Ik was destijds erg blij met het record. Vandaag wilde ik de race winnen, niet Max van het record afhouden", zei de Ferrari-rijder na afloop van Grote Prijs op de persconferentie. "Ik hoopte eigenlijk dat hij rondreed met een caravan met gele nummerplaten, maar helaas reden we in Spanje en niet op de 'Autobahn'. Ik dacht dat een caravan hem wel zou afremmen, maar hij pikte geen caravan op tijdens zijn pitstop. Een wijs besluit om tegen zijn team te zeggen 'nee jongens, nu nog geen caravan.'"

Vettel feliciteerde Verstappen uitgebreid met zijn overwinning. "Dit is een geweldige prestatie en we hadden natuurlijk graag gezien dat we dichterbij konden komen. Dat lukte echter niet. Dit is de dag van Max, laten we het daar over hebben."

Lees meer