Vreselijk incident: mecanicien breekt been na aanrijding in pitstop, boete van 50.000 euro voor Ferrari

Het zijn beelden die we liever niet meer zien in de F1. Kimi Räikkönen (Ferrari) moest de GP van Bahrein vroegtijdig staken nadat hij in de pitstop over het been van een mecanicien reed. De onfortuinlijke man werd onmiddellijk de nodige medische hulp toegediend. Nadien werd een gebroken scheen- en kuitbeen geconstateerd.

De bandenwisseling ging de mist in omdat één van de achterbanden niet los kwam. Räikkönen kreeg alsnog groen licht om te vertrekken, met alle gevolgen vandien. "Natuurlijk kon ik niet zien wat er achter me gebeurde", stelde de Fin na afloop bij het Engelse Channel 4. "Mijn job is om te vertrekken als het licht op groen springt. Ik zie niet wat er achter me gebeurt. Toen dat gebeurde, hadden we dus een probleem. Het is heel erg dat de monteur gewond is geraakt. Hopelijk gaat het goed met hem." 

"Ook ik wens hem een snel herstel. Door het gebeuren heb ik nu gemengde gevoelens bij deze overwinning", verklaarde Sebastian Vettel, ploeggenoot van Räikkönen, na zijn zege in Sakhir.

Het incident kostte Ferrari een boete van 50.000 euro. "De renstal liet zijn rijder te snel vertrekken en bracht daarmee zijn personeel in gevaar", oordeelden de koerscommissarissen. 

De monteur heeft intussen een succesvolle ingreep ondergaan en hij stelt het goed. "Operatie OK. Ik wil iedereen bedanken die zich zorgen maakte om mij. Niets anders, gewoon een welgemeende danku. Groetjes", postte Francesco Cigarini vanop zijn ziekenbed in Bahrein op Instagram.

3
AFP
3
AFP
3
AFP