Photo News

Williams: “Robert Kubica wordt dit seizoen niet vervangen”

F1-renstal Williams is niet van plan om de Poolse coureur Robert Kubica nog dit seizoen te vervangen. Dat zei adjunct-directeur Claire Williams in de marge van de GP van Groot-Brittannië.

De rentree van Kubica is nog geen succes gebleken. De 34-jarige Pool, die in 2011 afstand nam van de Formule 1 wegens een ernstige arm- en handblessure, rijdt wekelijks in de achterhoede. Er gingen geruchten dat hij nog dit seizoen vervangen zou worden.

"Wat mij betreft, zijn er geen frustraties, zeker niet van onze kant”, aldus Claire Williams. “Maar ik weet zeker dat Robert een bepaalde frustratie heeft omdat hij niet over de apparatuur beschikt die hij op dit moment zou willen hebben. Onze relatie met Robert is zo sterk als die was. Hij doet wat hij moet doen.”

Met ploegmaat George Russell heeft Williams grote plannen. “Persoonlijk vind ik dat hij wereldkampioenmateriaal is en waarom zou ik George kwijt willen? Ik zou alles doen om George bij Williams te houden”, aldus Williams, die nog niet over volgend seizoen nadenkt. "Het is te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen. Na driekwart van het seizoen zullen wij over de coureurs voor 2020 nadenken.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer