Tweedeklassers als STVV, dat maar net de promotie miste, willen de Belgacom League hervormen om de leefbaarheid van tweedeklassers te garanderen.
PHOTO_NEWS Tweedeklassers als STVV, dat maar net de promotie miste, willen de Belgacom League hervormen om de leefbaarheid van tweedeklassers te garanderen.

Hervorming Belgacom League komt er (voorlopig?) niet

De Belgacom League krijgt dan toch geen vernieuwe aanblik. Dat laat de Nationale Voetballiga, het orgaan dat de tweedeklassers vertegenwoordigt, vandaag weten. De liga wijst met een beschuldigende vinger naar de clubs van de Pro League.

De Nationale Voetballiga had het plan opgevat om de competitie in tweede klasse vanaf het seizoen 2015-2016 te spelen in een reeks A van 8 clubs en een reeks B van 10 clubs. De tweedeklassers koppelden aan het voorstel, dat in februari 2014 werd gelanceerd, de vraag een wezenlijke solidariteitsbijdrage te ontvangen vanwege de Pro League (eersteklassers).

De Nationale Voetballiga laat vandaag verstaan dat er tot vandaag nooit enig concreet antwoord is gekomen van de clubs van de Pro League.

"De liga betreurt dat in tegenstelling tot de ons omringende landen, er opnieuw geen enkele vorm van solidariteit is naar de tweede afdeling van het betaald voetbal", zo klinkt het. "De liga sluit dan ook dit hoofdstuk af en gaat op zoek naar andere mogelijkheden om de clubs van de Belgacom League te ondersteunen."

Lees meer