Alexandre Geniez greep gisteren al de macht in de Ronde van de Ain.
PHOTO_NEWS Alexandre Geniez greep gisteren al de macht in de Ronde van de Ain.

Latour wint slotrit, Geniez eindwinnaar in Ronde van de Ain

Pierre-Roger Latour (AG2R) heeft de slotetappe in de Ronde van de Ain op zijn naam geschreven. De jonge Fransman troefde na 141 kilometer van Nantua naar Lelex-Mont Jura in een sprint met twee Fabrice Jeandesboz (Europcar) af. Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement), gisteren tweede, moest deze keer vrede nemen met een derde plaats. De eindzege gaat naar Alexandre Geniez (FdJ), die gisteren het klassement naar zijn hand had gezet.

In de slotetappe vormde zich een kopgroepje met acht vluchters na zo'n tien kilometer: Hubert Dupont, Romain Hardy, Brice Feillu, Quentin Pacher, Guillaume Levarlet, Yoann Paillot en Fabien Grellier. Veel voorsprong kregen de vluchters nooit van het peloton, waar FdJ controleerde voor hun leider Alexandre Geniez.

Op de col de Menthières slaagde Pierre-Roger Latour erin om samen met Fabrice Jeandesboz de sprong naar voren te maken. Al snel reed het duo alleen op kop en op de top telden ze een halve minuut voorsprong op het uitgedunde peloton met de favorieten. Op de slotklim kwam dat peloton nog dichtbij, maar het duo hield stand en sprintte om de dagzege. Daarin toonde de 21-jarige neoprof zich de snelste, goed voor zijn allereerste profzege.

De eindwinst gaat dus naar Alexandre Geniez. Hij volgt op de erelijst de Nederlander Bert-Jan Lindeman op.

Lees meer