2 Diego Maradona.
AFP Diego Maradona.

Maradona mogelijk zoon én dochter rijker

Argentijnse media melden dat Diego Maradona spoedig het vaderschap over een zesde kind zal erkennen. Ook onderzoekt de voormalig wereldkampioen of hij de biologische vader is van een zevende kind, aldus de advocaat van het Argentijnse idool. 

Sinds Maradona terug is in Argentinië ontvangt advocaat Matías Morla regelmatig claims op het vermeend vaderschap van Diego. Die worden in opdracht van de oud-voetballer stuk voor stuk serieus bestudeerd volgens de raadsman: “Net als ieder mens heeft Maradona in het verleden fouten gemaakt. Hij heeft indertijd veel kritiek gehad op het ontlopen van zijn verantwoordelijkheid als vader. Dat was misschien ook wel terecht, maar nu voelt hij zich verantwoordelijk". 

Santiago

Santiago Lara wordt waarschijnlijk het zesde kind waarvan Maradona het vaderschap zal erkennen. Santiago (18) komt uit La Plata, de Argentijnse stad waar Diego nu trainer is van de club Gimnasia y Esgrima. Op haar sterfbed vertelde Santiago's moeder aan haar man dat niet hij, maar Maradona waarschijnlijk de biologische vader was van Santiago.

Een DNA-test moet definitief uitsluitsel bieden over de biologische band tussen Santiago en Diego. Wat de uitkomst ook is, de advocaat verwacht dat de twee sowieso contact blijven houden omdat het klikt tussen de twee: “Zij het als vader en zoon, danwel als vrienden".

2 Het Argentijnse televisieprograma 'Intrusos' had de primeur over het mogelijke zevende kind van Diego Maradona.
AméricaTV Het Argentijnse televisieprograma 'Intrusos' had de primeur over het mogelijke zevende kind van Diego Maradona.

Magalí

Volgens de raadsman kijkt Maradona niet op een kind meer of minder, en dat is maar goed ook. Want dinsdag meldde lokale tv-zender América dat er een zevende persoon is die denkt kind van Maradona te zijn. Het zou gaan om de 24-jarige Magalí, die volgens het programma ‘Intrusos’ werd geboren in december 1995, toen Maradona kortstondig trainer was van het Argentijnse Racing Club. 

Magalí's biologische moeder bood haar echter ter adoptie aan. Begin 2019 zou ze haar biologische moeder hebben ontmoet, die haar verteld zou hebben dat ze de dochter van Diego Maradona is. In april startte ze het gerechtelijke onderzoek naar haar ware identiteit.

Stamboom

Tot op heden heeft de wereldster vijf kinderen erkend: Diego Junior, dochters Dalma en Gianinna van zijn voormalig echtgenote Claudia Villafañe, Jana (dochter van een onbekende moeder uit Argentinië), en Dieguito Fernando.

Ook kinderen op Cuba?

Ook in Cuba claimen drie personen kind van Maradona te zijn. Lu, Javelito en Joana zijn tussen de 18 en 20 jaar oud, en hebben Diego in 2016 ontmoet, toen de voormalig wereldkampioen het eiland bezocht om afscheid te nemen van zijn vriend Fidel Castro. Hoewel Maradona's advocaat indertijd meldde dat Diego hen zou erkennen, is dat tot op heden nog niet gebeurd. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Gielen

    Hoezo heeft Maradonna 'in het verleden fouten gemaakt'? Hij heeft alleen maar zijn zaad verspreid en daar lijkt hij verantwoordelijkheid voor te nemen. Zijn natuurlijke kinderen krijgen een flinke som geld mee. Wat is het probleem eigenlijk?

Lees meer