PHOTO_NEWS

Martijn Monteyne mag toch blijven bij Roda

Rechtsachter Martijn Monteyne (30) heeft dan toch een nieuw contract getekend bij Roda JC. Onze landgenoot stond al vier seizoenen onder contract in Kerkrade, maar zijn aflopende verbintenis werd in juni niet verlengd. Nu krijgt hij toch een nieuw contract tot het einde van het seizoen. Dat maakte de Nederlandse club bekend.

"Martijn kent de club natuurlijk en hij heeft in de voorbereiding een goede indruk achtergelaten. Nu hij opnieuw is vastgelegd, betekent dit automatisch dat we meer mogelijkheden hebben in de verdediging", zegt algemeen directeur Wim Collard.

Monteyne speelde de afgelopen vier seizoenen 88 competitieduels voor Roda JC. Voordien had hij er zes seizoenen in de Belgische eerste klasse opzitten. Hij promoveerde met Roeselare, waar hij ook zijn opleiding had gekregen, in 2005 en vervoegde in 2007 Beerschot waar hij vier seizoenen op het hoogste niveau zou spelen. Vorig seizoen promoveerde hij Roda, na een jaartje eerste divisie, via de nacompetitie terug naar de Eredivisie. De voormalig Belgisch belofte-international trainde vanaf het begin van de voorbereiding al mee met de selectie van de Nederlands-Limburgers.

Martijn Monteyne is de broer van Pieterjan Monteyne. Die speelt op dit moment bij Moeskroen-Péruwelz. Bij Beerschot speelden de twee broers vier jaar lang samen in het eerste elftal.

Lees meer