2
Photo News

“Adembenemend”: fenomenale Dimitri Van den Bergh walst met hoogste gemiddelde over Engelsman op WK darts

Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de derde ronde op het PDC WK darts. En hoe. De Antwerpenaar, die een bijzonder hoog niveau haalde, maakte korte metten met Josh Payne: 3-0. Onze 25-jarige landgenoot gooide een gemiddelde van bijna 105 punten, het hoogste gemiddelde van dit WK tot dusver. 

Dimitri Van den Bergh verscheen net na een nieuwe stunt van Fallon Sherrock op het podium in Alexandra Palace. Het publiek was duidelijk nog onder de indruk van die sensationele overwinning van de vrouwelijke dartster. Het hoogtepunt in Londen was achter de rug. Dat was merkbaar bij de opkomst van ‘Dancing Dimi’ in ‘Ally Pally’ - de sfeer was gezakt.

Van den Bergh -die rechtstreeks geplaatst was voor de tweede ronde- keek de Engelsman Josh Payne in de ogen, de nummer 45 op de wereldranglijst. Onze 25-jarige landgenoot gooide een hoog gemiddelde. 109,09 na set twee. ‘t Zal u dan ook niet verbazen dat Van den Bergh de eerste twee sets in de wacht sleepte.

“Breathtaking”, klonk het bij de Engelse commentatoren. Adembenemend. Payne deed wat hij kon, maar kwam duidelijk tekort. Ook al speelde hij niet slecht. Van den Bergh was gewoon subliem. 3-0, een simpele zege voor ‘The Dreammaker’. Na drie sets klokte hij af op een gemiddelde van bijna 105 punten, het hoogste van dit WK tos dusver. In de derde ronde wacht Luke Woodhouse. Wat als de Belg dit niveau kan aanhouden? 

2
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer