2
rv

13-jarig Belgisch snookertalent wint opnieuw van prof

Ben Mertens heeft opnieuw van zich laten horen. De 13-jarige Oost-Vlaming won in een poulewedstrijd van een snookertoernooi (Pro-Am) in Brugge met 3-2 van de Welshe profspeler Michael White, het nummer 36 van de wereld.

Vorig jaar kroonde Mertens zich op het WK snooker U16 tot wereldkampioen in Sint-Petersburg. Onze 13-jarige landgenoot rekende toen na een bloedstollende finale af met de Ier Aaron Hill: 4-3.

Dat Mertens daarnaast een profspeler vloert, is tevens geen primeur. Zo nam de Oost-Vlaming in augustus 2018 de maat van de Poolse prof Adam Stefanow. Het werd destijds 4-1 in de Paul Hunter Classic. Eerder versloeg hij de Welshman Kishan Hirani in het Engelse Pink Ribbon-toernooi.

2
rv

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Rackelboom

    Beste Bart , hij IS wel wereldkamioen he ! in zijn leeftijdscategorie weliswaar , dus we mogen dromen , maar hijzelf , voetjes op de grond en niet vergeten dat die jongen 13 is dus zeker binnen zijn entourage geen druk leggen , rustig blijven en eerst school , want je weet maar nooit !

  • Bart Denys

    Alle respect voor deze jonge speler, maar worden er ieder jaar tientallen het hoofd zot gemaakt. Er is slechts plaats voor 1 nummer één van de wereld en voor 1 wereldkampioen. Waarmee ik bedoel er zijn er duizenden die centuries kunnen maken en nog veel meer die een prof kunnen verslaan maar ze allemaal verslaan is iets totaal anders.

Lees meer