Judd Trump.
PHOTO_NEWS Judd Trump.

147 maximum brengt Trump niet naar halve finales, ook O'Sullivan uitgeschakeld

Judd Trump heeft gisteren in zijn kwartfinale van het German Masters een 147 maximum laten optekenen. De 25-jarige Engelsman potte in het vijfde frame van zijn wedstrijd tegen Mark Selby in 9 minuten en 15 seconden vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg.

Voor Trump is het de tweede 147 maximum break in zijn loopbaan. De eerste liet hij in 2013 tijdens het Antwerp Open noteren. Het is de achtste 147 van het seizoen en de 113de in de snookergeschiedenis. Trump houdt er 9.000 pond (10.700 euro) aan over, tenzij zijn prestatie dit weekend nog geëvenaard wordt. De zege leverde het Trump wel niet op. Het was Selby die uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind trok.

Ook Ronnie O'Sullivan werd gisteren uitgeschakeld. Hij verloor met 5-4 van Shaun Murphy, vorige maand winnaar van het Masters. O'Sullivan zette een 2-0 achterstand in een 2-4 voorsprong om, onder meer met een 134 break, maar Murphy maakte nog gelijk. In het beslissende frame nam O'Sullivan een 65-33 voorsprong, maar miste hij de laatste rode bal, waarna Murphy het met een 34 clearance wel afmaakte. Eerder op de dag had Murphy ook al met de hakken over de sloot de achtste finales overleefd. Daarin versloeg hij de Noord-Ier Mark Allen met 5-4, nadat hij in het achtste frame een snooker nodig had om zijn kansen gaaf te houden. "Ik denk dat de familie en vrienden thuis fiks op de nagels hebben gebeten", reageerde Murphy. "Ik heb er de voorbije zes maanden echt veel voor gedaan en al dat harde werk heeft ondertussen al zijn vruchten afgeworpen."

De fans werden gisteren stevig verwend in de Berlijnse Tempodrom. Ook de andere twee kwartfinales eindigden op 5-4. De Chinees Liang Wenbo won met die score van de Welshman Ryan Day, de Schot Stephen Maguire van de Australiër Neil Robertson. In de halve finales (best of 11) neemt Murphy het tegen Wenbo op en geeft Selby Maguire partij.

Robertson is na de uitschakeling zeker dat hij de Chinees Ding Junhui na het toernooi niet als nummer een van de wereld af zal lossen. Het gaat om de eerste plaats op de Order of Merit nu nog tussen O'Sullivan en Selby. Alleen als Selby het German Masters wint, gaat hij O'Sullivan nog voorbij.

Lees meer