VLP

Airbagvest redt Belgische eventingamazone bij zware val, paard moet worden afgemaakt

Eventingamazone Chloe Raty is vanmiddag na een zware val tijdens de viersterrenproef in het Duitse Luhmühlen naar het ziekenhuis afgevoerd. Haar paard moest worden afgemaakt.

De 24-jarige Raty ging met haar paard Axel neer bij de achttiende hindernis van de cross-country. Volgens de organisatoren bleef de Belgische steeds bij bewustzijn en maakt ze het goed. Ze droeg een airbagvest en die heeft waarschijnlijk veel erger voorkomen.

Axel, een 11-jarige ruin van Zangersheide, werd voor nader onderzoek naar de paardenkliniek gebracht. Daar werd een breuk van de eerste lendenwervel vastgesteld. Het dier moest worden geëuthanaseerd.

Omdat haar paard de val niet overleefde, mag Raty wellicht de Olympische Spelen van 2020 vergeten. 

Vier jaar geleden deed zich in Luhmühlen al een dramatisch ongeval voor. Daarbij kwam toen de Duitse junior Benjamin Winter om het leven.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • cedric van nyevelt

    Mark de vos ...klopt niet echt de redenering , want dan kun je ook zeggen dat er elke dag vele paarden worden gedood met als enige bedoeling t plezier van de buik via het bord , dan moet je daarvoor ook protest aangaan...wel in de 2 gevallen is er geen bewuste mishandeling die voorafgaat

  • cedric van nyevelt

    Rudi De Groof, omdat het een grote sterke vluchtdier is en die kunnen niet onbeweeglijk een breuk laten hertstellen en breken meestal t kot af als ze vastgezet worden , of bij herstel te vroeg zonder opbouw zot gaan lopen en hervallen , en stel fat men een manier vind met kalmeermiddelen bv , zijn de geneeskosten dan te enorm ook

Lees meer