EPA

Bart Swings opent WK tegen Italiaan Tumolero

Bart Swings komt morgen op de eerste dag van het WK schaatsen (afstanden) op de 5000 meter uit tegen de Italiaan Nikola Tumolero. De twee vormen het zesde van tien paren.

Op de 3000 meter treft Jelena Peeters in het tweede paar de Duitse Stephanie Beckert als tegenstandster. Dat is het resultaat van de loting, die woensdag in de Zuid-Koreaanse stad Gangneung werd verricht.

Swings is sinds vrijdag in Zuid-Korea. In plaats van te logeren in het luxueuze schaatsershotel heeft hij met coaches en kinesist zijn intrek genomen in een appartement in de binnenstad van Gangneung. Het schaatsershotel ligt zeventig kilometer van de ijsbaan verwijderd. Veel schaatsers zijn ontevreden over de locatie.

"Twee uur met de bus voor een training. Dat is te veel", vond Swings. "Nu fietsen we in tien minuten naar huis." Ook de Australische ploeg heeft voor dat appartement gekozen. Een van Swings' coaches, is de Australische Desly Hill.

Voor het vertrek naar Azië had Swings vier dagen niet op het ijs gestaan. Hij was ontgoocheld door zijn optreden bij de laatste wereldbekerwedstrijd in Berlijn. "Daar ging het slecht. Nu voel ik me een stuk beter. Ik kan hier echt goed rijden."

Lees meer