Basketkampioen Oostende haalt Montenegrijns international Djurisic

Basketbalkampioen BC Oostende heeft zijn selectie versterkt met de Montenegrijnse international Nemanja Djurisic. Dat bevestigt de kustploeg vandaag op de teamwebsite. 

Djurisic, 26, is een 2m06 grote power forward. Hij komt over van het Duitse Telekom Bonn en ondertekende een contract voor een seizoen. "Djurisic is een atletische allround power forward die zowel vanop afstand als onder doel gevaarlijk is", klinkt het.

Bij Oostende moet de Montenegrijn het wegvallen van Kamari Murphy opvangen. De Amerikaan bereikte deze zomer een akkoord met de landskampioen en bekerwinnaar maar viel door een ernstige schouderblessure twee maanden uit. Oostende laat weten dat "na rijp beraad" werd beslist alsnog een vervanger te zoeken. De keuze viel daarbij op Djurisic. 

De power forward genoot zijn opleiding bij de University of Georgia (NCAA) en zette zijn eerste professionele stappen in Europa bij het Poolse Stelmet Zielona Gora waarmee hij twee seizoenen na elkaar kampioen werd en tevens ervaring opdeed in zowel Euroleague als Champions league. Vorig seizoen was de Montenegrijn met Bonn tegenstander van Oostende in de groepsfase van de Champions League.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sacha Van der Putten

    De basketcompetitie stelt in België niets voor...

  • rik cappelle

    Voila en daarmee is de nieuwe kampioen weeral gekend. De zoveelste titel en beker terug naar het gezonde en rijke West-Vlaanderen. En de anderen, ja de anderen ? Vroeger stonden ze erbij en keken ze ernaar maar zelfs dat is hen niet meer gegund.

Lees meer