De Belgian Bullets in actie op de Winterspelen in Sochi
REUTERS De Belgian Bullets in actie op de Winterspelen in Sochi

Belgian Bullets houden eerste selectiedag

Het Belgische bobsleeteam, beter bekend als de Belgian Bullets, is vandaag begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe remster. In Deurne werd onder impuls van Elfje Willemsen, het uithangbord van de Belgian Bullets, een eerste selectiedag georganiseerd.

"We kunnen terugblikken op een geslaagde eerste selectiedag. Er daagden een 30-tal atletes op en allemaal hadden ze een sportieve achtergrond", steekt Willemsen van wal. "We hebben elf meisjes geselecteerd voor de volgende ronde, die plaatsvindt op 1 juni."

De tweede en laatste selectiedag vindt op 17 mei plaats in Merksem. "Voorlopig hebben een 15-tal sportievelingen hun komst bevestigd. Geïnteresseerden kunnen zich overigens nog steeds aanmelden via elfje.willemsen@telenet.be", zegt Willemsen.

De Belgian Bullets gaan op zoek naar een nieuwe remster nadat bekend raakte dat Hanna Mariën, die samen met Willemsen nog knap zesde werd op de Olympische Winterspelen van Sochi, een punt zet achter haar topsportcarrière. Ook oprichter/teammanager Geert Vanvaerenbergh en hoofdcoach Rudi Diels beslisten om ermee op te houden.

Lees meer