Elfje Willemsen en Hanna Marien in actie met bobslee 'Spanky' tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji
BELGA Elfje Willemsen en Hanna Marien in actie met bobslee 'Spanky' tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji

Belgian Bullets testen kandidaten zondag in Gent

Zondag (1 juni) organiseert de Belgische Federatie voor Bobslee en Skeleton in de Topsporthal in Gent opnieuw selectieproeven voor de kandidaat-Belgian Bullets.

Bij de start van de nieuwe olympiade die eindigt in 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, wordt gezocht naar vervangers voor Hanna Mariën en Eveline Vercammen, om zowel de Belgian Bullets (met stuurvrouw Elfje Willemsen) als de Junior Bullets te versterken.

Begin mei werden reeds pre-selecties gehouden waaruit een twintigtal kandidaten werden weerhouden. "Ik heb een paar talenten gezien met wie we kunnen werken", laat de Letse coach Janis Skrastins maandag weten.

Zondag (vanaf 13u) krijgen de kandidaat-bobsleeërs een zestal proeven voorgeschoteld, die specifiek gericht zijn op de bobslee. Na een sprint van 60m zijn er twee duwproeven over 30m met een pushcar van respectievelijk 60 kg en 100 kg. Daarna is er een sprongproef (met twee voeten samen) en een werpproef met een gewicht van 7,250 kg, om te eindigen met twee krachtproeven.

Elfje Willemsen en de dames van de Junior Bullets zullen zondag ook aanwezig zijn. "Door het wegvallen van mijn twee teamgenoten Hanna en Eveline hebben wij nieuwe atleten nodig om mee te draaien in onze teams en zo de toekomst van onze sport te versterken", herhaalt Willemsen, die met Mariën op de recente Winterspelen in Sotsji knap zesde werd.

Lees meer