Belgische atleten, waaronder de broers Borlée, trainen in afgesloten trainingscentrum: “De onzekerheid is het moeilijkste”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook voor de Belgische atleten zijn het onzekere tijden. Door het coronavirus is het lang niet zeker dat de Olympische Spelen op de geplande datum zullen doorgaan en buitenlandse stages moesten al worden geschrapt. Maar onder anderen de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée blijven wel vol trainen, in het (voor het publiek afgesloten) trainingscentrum in Louvain-la-Neuve. Daar houden ze zich aan de voorschriften om in groep te mogen sporten: de atleten houden anderhalve meter afstand en bij hun aankomst werd ook hun temperatuur opgemeten. Maar ideaal is het allemaal niet, zo geven ze aan in bovenstaande reportage. 

“We proberen zo goed mogelijk naar oplossingen te zoeken", zegt trainer Jacques Borlée. “Er is een geweldige hal in Louvain-la-Neuve, dus we vertrekken niet op stage. Ik denk dat het nu belangrijk is om dicht bij je naasten te blijven.” Kevin Borlée noemt “de onzekerheid” het moeilijkste om mee om te gaan. “Trainen met de mogelijkheid dat de Spelen geannuleerd worden: da’s niet evident. Maar op dit moment is er niets beslist. Daarom moeten we gewoon hard blijven werken.”

LEES OOK: Nafi Thiam installeert fitnesszaal in haar garage en laat zich uit over Olympische Spelen: “Ik weet niet of het mogelijk is”

De broers Borlée houden afstand tijdens het loslopen.
VTM De broers Borlée houden afstand tijdens het loslopen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Tan

    De Borlees blijken het niet te snappen wat the experten zeggen. Zij gaan voor hun eigen prestaties boven die van onze gezondheid. Op de spelen weet ik voor wie ik supporter... Nafi

  • Jan Dhooghe

    Blijf in je kot. Sport is geen essentiële sector.

Lees meer