Kenneth Smith van Charleroi versus Dave Dudzinski van Antwerp in de door die laatste gewonnen bekerfinale.
BELGA Kenneth Smith van Charleroi versus Dave Dudzinski van Antwerp in de door die laatste gewonnen bekerfinale.

BeNeLeague op komst (in het basketbal)

Binnen twee seizoenen een BeNeLeague? In het voetbal verre toekomstmuziek, in het basketbal daarentegen weer een stap dichterbij. De Belgische Pro Basketball League en de Dutch Basketball League maakten gisteren bekend dat ze enkele werkgroepen gaan opstarten, wat moet resulteren in een gezamenlijke competitie vanaf het seizoen 2021-2022.

Na een haalbaarheidsonderzoek en een enquête bij de fans, zijn de voorzitters van beide federaties voorstander van een samenwerking. Verder onderzoek (sportief, commercieel, financieel) moeten de intenties nu concretiseren. Ook op het vlak van reglementen zullen de competities naar elkaar toe moeten groeien. Eind dit jaar beslissen de clubs in beide landen definitief en bij een positief besluit kan de eerste editie van de BeNeLeague midden september 2021 van start gaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer