Bram van den Dries (rechts) met Pieter Verhees.
BELGA Bram van den Dries (rechts) met Pieter Verhees.

Bram van den Dries op zijn hoede voor Portugal

Zaterdag (20 uur) en zondag (16 uur) spelen de Red Dragons in een dubbele confrontatie tegen Portugal in de Luikse Country Hall (Angleur). De bezoekers haalden dit jaar in de World League nog geen enkele zege en zelfs nog geen enkel punt. Op het eerste gezicht dus een haalbare kaart voor de Belgische mannenploeg, leider in poule E, maar vorige week reeds waarschuwde coach Dominique Baeyens voor onderschatting.

Bram van den Dries is het daar volmondig mee eens. Hij is er opnieuw bij na een revalidatie van enkele weken. "Mijn collega's hebben het intussen uitstekend gedaan. Perfect zelfs. Ik hoop nu ook mijn steentje te kunnen bijdragen tot twee nieuwe overwinningen. Tijd dat ik opnieuw aansluit bij deze groep, want de sfeer is echt heel tof bij de Red Dragons. Blij er opnieuw bij te zijn."

Portugal, vroeger één van de betere volleylanden in Europa, is de laatste jaren een beetje weggezakt. Dat bewijzen de uitslagen in de World League tot hiertoe. "Toch mogen we ze zeker niet onderschatten. Als je naar hun uitslagen van vorige week tegen Finland kijkt, dan merk je dat het een ploeg is die knokt tot het laatste punt, met een setstand van 30-28 tot gevolg. Ze wijzigden hun team een beetje in vergelijking tot vorige week. Pinheiro (Maaseik) zag ik er nog niet bijlopen, maar verder komen ze met hun sterkste team naar Luik. Het is duidelijk dat ze iets willen halen en ze rekenen daarvoor vooral op hun sterke opposite Gaspar. Maar het is aan ons om onze eerste plaats te behouden in onze groep en dat kan best door twee overwinningen."

Lees meer