4
AP

Chaos bij UFC: federatie dreigt met afnemen titel Khabib nadat kamp om wereldtitel eindigt in massale vechtpartij

De kans bestaat dat Khabib Nurmagomedov zijn lichtgewichttitel opnieuw moet inleveren. Dat stelt UFC-president Dana White. Nadat de Rus zijn uitdager Conor McGregor had gevloerd, maakte de entourage van Khabib het veel te bont.

In de vierde ronde klopte McGregor in het UFC-gevecht om de lichtgewichttitel af, maar daarmee was de honger van Khabib nog niet gestild. De Rus bleef zijn belager bestoken, scheidsrechter Herb Dean kon dat met alle moeite van de wereld verhinderen. 

Dus verlegde de winnaar zijn focus naar de entourage van McGregor. Hij gooide zijn mondstuk richting de getrouwen van de Ier en begon te schreeuwen. Ondanks hij door veiligheidsmensen in bedwang werd gehouden, slaagde Khabib er nadien in de octagon te verlaten en achter Dillon Danis, de jiujitsu-coach van McGregor, aan te gaan. 

Blijkbaar het sein voor de entourage van Khabib om ook in actie te schieten, want zij sprongen ondertussen in de octagon. Een man in een rood shirt deelde twee slagen uit op het achterhoofd van McGregor, een andere probeerde de Ier een vuistslag te verkopen. De chaos was compleet. De twee kompanen van Khabib werden gearresteerd door de politie. 

"Nog nooit gebeurd"

McGregor zou geen klacht indienen, maar White stelt dat de Rus - die zijn titel dus nog maar enkele uren met succes heeft verdedigd - in nauwe schoentjes zit. Zijn premie van 1.7 miljoen euro werd alvast nog niet uitgereikt, terwijl McGregor die intussen wél al ontving.

"Dit ziet er niet goed uit", aldus White meteen na de hetze. "Er zal een onderzoek worden opgestart door de commissie van de staat Nevada. Er kunnen grote geldboetes worden uitgedeeld. Eigenlijk zitten deze gasten nu in zware problemen. We moeten nu onderzoeken wat er zich net allemaal heeft afgespeeld. Dit is nog nooit gebeurd en zou nooit mogen gebeuren." Naast een fikse boete zou de commissie ook de zege van Khabib kunnen intrekken. Daardoor zou ook zijn titel worden afgenomen. 

4
AFP

Volgens ESPN verliet McGregor meteen na het tumult de T-Mobile Arena. Van hem dus geen officiële reactie, al stuurde hij later wel een korte tweet de wereld in: "Goed gevecht, ik kijk uit naar de rematch." 

 Khabib Nurmagomedov maakte wel zijn opwachting op de persconferentie. "Allereerst wil ik mij verontschuldigen. Dit is niet mijn beste kant. Maar hij beledigde mij over mijn religie, over mijn vader, hij bestookte de bus waar ik inzat (doelend op een incident van enkele maanden geleden, red.) én doodde intussen bijna een paar mensen. Waarom spreken mensen dan nu over mijn sprong uit de kooi? Ik begrijp dat niet." 

Het is niet geweten wanneer de commissie zijn oordeel velt. 

4
AP
4
AP

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luka Santorini

    De dag dat vrijheid van meningsuiting gewoon werd .. is respect onder de mensheid ook verdwenen

  • Dietrich Van Helder

    @nilay cetinkaya, iemands geloof beledigen mag men niet tolereren. Maar als je beledigingen enkel met je vuisten in plaats van woorden kan verdedigen ben je een loser. Niet meer, niet minder.

Lees meer