AP

Coach Claes niet verrast door tijden Lecluyse

Fanny Lecluyse deed in Kazan ruim twee seconden af van haar Belgische record op de 200 meer schoolslag. Van 2:25.92 ging het naar 2:23.77. Voor coach Ronald Claes kwam dat niet als een verrassing. "Ik had het wel zien aankomen. Vorig jaar al heb ik gezegd dat ze 2:22-2:23 kon zwemmen."

"Ze zette een prachtige tijd neer in de reeksen. Op wereldvlak zijn er niet veel die zo snel kunnen. In de halve finales waren de verwachtingen hoog. Ik vind dat ze die wedstrijd minder goed ingedeeld heeft. Uiteindeljk was ze nauwelijks trager dan in de reeksen (2:23.83), maar de anderen waren sneller. Als je twee keer op een dag bij de beste tien van de wereld zwemt, kan je niet ontevreden zijn."

"Fanny is nog maar 23 en heeft nog groeimarge. We hebben hard aan haar techniek gewerkt en gaan dat nog doen. Ze is heel ambitieus en wil elke dag nog verbeteren. De Olympische Spelen zijn nu het volgende doel. Ze heeft zeker het talent om in Rio de finale te zwemmen."

In Kazan treedt Lecluyse eerst nog aan op de 50 meter schoolslag. "Dat is geen tactische race. Gewoon van bij het begin voluit gaan. Het zal me niet verbazen als ze ook daarin heel sterk gaat presteren."

Lees meer