PHOTO_NEWS

Coach Thibaut Petit verlaat Verviers-Pepinster voor Lugano

Thibaut Petit ruilt de geplaagde basketbaleersteklasser Verviers-Pepinster voor het Zwitserse Lugano Tigers. De coach tekende er een contract voor één seizoen, zo verklaarde de Luikenaar.

Eerder deze week weigerde de Licentiecommissie van de Scooore League om Verviers-Pepinster een licentie voor volgend seizoen te geven. De club verkeert in een erg moeilijke situatie, ondanks verschillende inspanningen om alsnog het nodige budget bijeen te krijgen. Verviers-Pepinster heeft vijf dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Licentiecommissie.

Voor Thibaut Petit lag het moeilijk om te wachten op de uitkomst van de onzekere situatie. "Dit is immers mijn beroep", aldus de 35-jarige coach, die in juni van vorig jaar overkwam van de vrouwenploeg van Castors Braine en bij Verviers-Pepinster een contract voor drie seizoenen tekende. "Het is duidelijk dat er weinig kans is dat Verviers-Pepinster zich nog redt. Ikzelf wou niet een kans laten liggen om uiteindelijk met niets achter te blijven."

"Ik ben blij dat ik opnieuw in het Zwitserse kampioenschap aan de slag kan gaan", vervolgde Petit, die Verviers-Pepinster afgelopen seizoen voor het eerst in 10 jaar naar de play-offs leidde en eerder onder andere het Zwitserse Monthey (2009-2011) onder zijn hoede had. "Lugano heeft een mooi project. Maar ik teken voortaan enkel nog contracten van één jaar, waarna een evaluatie volgt."

Lees meer