13 Conor McGregor en Jenny Cerrone
. Conor McGregor en Jenny Cerrone

Conor McGregor viert rentree met snelle knock-out en geeft grootmoeder van tegenstander troostknuffel: “Ik heb veel respect voor haar”

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft zijn rentree, na een kortstondige afwezigheid, opgeluisterd met een explosieve overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald ‘Cowboy’ Cerrone tegen de vlakte, nog voordat het gevecht goed en wel was begonnen. Na afloop zorgde McGregor voor een mooi moment toen hij de grootmoeder van Cerrone een knuffel gaf. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De wedstrijd duurde welgeteld 40 seconden. In het begin deelde McGregor een aantal tikken uit met zijn schouder tegen het hoofd van de Amerikaan. Daarna raakte hij hem nog met een hoge trap. Een klap met McGregors linkervuist bracht Cowboy naar de grond. Vanaf dat moment kon de Ier erop los slaan, waarop de scheidsrechter Cerrone uit zijn lijden verloste. “Veel zogenaamde ‘kenners’ zeiden dat mijn linker niet goed genoeg was. Respectloos, vind ik dat. Ik heb dat veel geoefend en heb hen het tegendeel bewezen”, aldus McGregor.

Het was voor de 31-jarige Ier zijn eerste wedstrijd bij vechtbond UFC sinds zijn verloren titelpartij tegen de Rus Chabib Noermagomedov in oktober 2018. Hij staat nu op 22 overwinningen in de Mixed Martial Arts (MMA), tegenover vier verliespartijen. De 36-jarige Cerrone geldt als een veteraan binnen de UFC en heeft onder meer de meeste overwinningen op zijn naam staan.

Vorig jaar maart besloot McGregor een punt te zetten achter zijn sportcarrière, maar daar kwam hij al snel op terug. Dat werd duidelijk toen de UFC (Ultimate Fighting Championship) ruim een halfjaar later bekendmaakte dat McGregor in 2020 weer in de achthoekige kooi (octagon) zal staan.

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht).

13 Conor McGregor
AFP Conor McGregor

Knuffel voor grootmoeder Cerrone 

Na zijn zege tegen ‘Cowboy’ Cerrone zorgde McGregor voor een mooi moment. In het verleden toonde de Ier zich vaak respectloos tegenover zijn tegenstanders, maar nu ging hij Cerrone troosten met een omhelzing. Ook Jerry Cerrone, de grootmoeder van de verslagen UFC-veteraan die na de kamp in de ring stapte om haar kleinzoon bij te staan, kreeg een knuffel van McGregor. “Ik ben zeer blij dat ik haar heb kunnen ontmoeten”, aldus McGregor. “Ze is een fantastische vrouw die altijd klaarstaat voor haar kleinzoon. Daar heb ik veel respect voor.” 

13 Conor McGregor geeft Jerry Cerrone een knuffel
AP Conor McGregor geeft Jerry Cerrone een knuffel
13
AFP
13
AFP
13
REUTERS
13
AP
13
AFP
13
REUTERS
13
AFP
13
REUTERS
13
AFP
13
AFP

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dave Janssens

    Die gast heeft 40 seconden in de kooi gestaan en ziet eruit alsof hij net 12 ronden boks achter de rug heeft. "Show" mijn voeten ja.

  • Jan Delafontaine

    Iedereen wil McGregor vs Masvidal zien, een revanche tegen Kabib brengt veel minder op, wegens oersaaie persoonlijkheid van Kabib. En UFC heeft nu eenmaal een redelijk WWE gehalte, ook al is het ene echt en het andere niet.

Lees meer