Raymond van Barneveld was zelf niet thuis op het moment van de overval.
AP Raymond van Barneveld was zelf niet thuis op het moment van de overval.

Criminelen die vrouw van topdarter mishandelden, hebben spijt: "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien"

De drie Nederlanders die worden verdacht van de overval in juni op de woning van topdarter Raymond van Barneveld, hebben bekend. Ze wisten naar eigen zeggen niet dat het om het huis van Van Barneveld ging en betuigden vandaag voor de rechtbank hun spijt.

Volgens de daders waren ze dronken en onderweg naar een club. Nadat ze een verkeerde afslag hadden genomen, besloten ze in te breken. Naar eigen zeggen waren ze niet speciaal op zoek naar het huis van Van Barneveld. De rolluiken waren dicht, dus dachten ze dat er niemand thuis was. 'Barney' zelf was niet thuis, zijn vrouw Silvia echter wel. Ze werd mishandeld en bedreigd tijdens de overval en raakte lichtgewond.

In een brief bood één van de daders zijn excuses aan de vrouw van Van Barneveld aan. Een kompaan van hem zou graag persoonlijk zijn verontschuldigingen aanbieden, maar een ontmoeting heeft de vrouw afgewezen. De derde dader vertelde de rechter dat hij heel nerveus is en geen woorden heeft over hoeveel spijt hij heeft. "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien. Ik ben schuldig. In de cel heb ik veel kunnen nadenken, ik wil mijn leven weer op orde brengen."

Het trio werd kort na de overval aangehouden en blijft voorlopig in de cel. Ze hebben allemaal een strafblad, één van hen zelfs zo omvangrijk dat hij in de top 600 van jonge criminele veelplegers voorkomt van de gemeente Amsterdam.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mohamed Halmaoud

    zinnetjes ingelepeld door de avocaatjes die goed geld opstrijken van de belastingsbetaler. Aja pro deo hé

  • Martha Van Hoecke

    zo een stafblad en dat loopt vrij rond ....die minister, rechters en advokaten hebben al veel verdriet op hun geweten .Hoe kunnen zijn nog rustig slapen en elke dag naar hun gelukkig gezin terugkeren en zeggen: mijn dag is goed .Terwijl zoveel families treuren en leven in onmacht .

Lees meer