Sky Sports

Delfine Persoon: “Eerst even nadenken voor ik beslis over toekomst”

34-jarige bokser vliegt vanavond terug naar België

Delfine Persoon was zaterdag ontroostbaar na de onverdiende nederlaag tegen Katie Taylor in het gevecht voor de WBC-, WBO-, WBA- en IBF-wereldtitels in New York. Toch wil de 34-jarige bokser nu nog geen beslissing nemen over haar toekomst: “Eerst wil ik de kamp zelf bekijken - ronde per ronde.”

Het kwam hard binnen voor Delfine Persoon, het resultaat van de jury. Eén koos onbeslist, twee anderen kenden de zege aan Katie Taylor toe. Op voorhand had de West-Vlaamse aangegeven dat een nederlaag haar afscheid zou kunnen zijn - àls ze op haar waarde werd geklopt. Of de politie-agente het nu voor bekeken houdt of niet, daar wil ze eerst nog even over nadenken. “Ik wil eerst de kamp zelf bekijken, ronde per ronde,” zei Persoon zonet. “Dan pas neem ik een beslissing over mijn toekomst.”

“Ik moet nog werken ook...”

“Ach, ik wist vooraf dat ik het voor het einde ging moeten afmaken en dat is niet gelukt. Ik heb te veel op karakter gebokst en te weinig met mijn hoofd. Ik heb de kans gehad. Meer dan eens zette ik haar in het donker, maar telkens greep ze me vast. Zet ik daar een stap achteruit, sla ik haar gewoon knock-out en was er nu geen discussie. Het had zo mooi kunnen zijn, dit is zo jammer.” 

Zaterdag, in volle ontgoocheling, zei Persoon nog: “Het is gedaan voor mij.” Die woorden trekt ze niet in, alleen nuanceert ze. “Ik bedoelde vooral financieel. Ik moet weer herbeginnen, weer opbouwen. Boksen is mijn passie en ik heb wel zin om door te gaan maar ik moet alles in rekening brengen. Ik moet nog werken ook...” Vanavond om 18u30 stapt Persoon in JFK op het vliegtuig richting Zaventem, donderdag herbegint ze aan haar shift bij de politie.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • raf peeters

    De enige overwinning aldaar is steeds KO ,je zal nooit willen op punten tegen iemand die drie titels heeft,al altijd zo geweest.Ze was geweldig en heeft zich niets te verwijten ,de boxsport(niet alleen boksen ,ook voetbal) is rot en geld telt.

  • Nancy Van Acker

    Onterecht verloren. Gepest in de aanloop naar de wedstrijd

Lees meer