2
BELGA

Delfine Persoon verdedigt wereldtitel in Ardooie: “Wordt geen hapklare brok”

In het gemeentehuis van Ardooie werd vanavond het jaarlijkse boksgala voorgesteld. Delfine Persoon verdedigt op zaterdag 8 december in sporthal De Ark haar WBC wereldtitel (10x2). De 33-jarige West-Vlaamse komt uit tegen haar Keniaanse leeftijdsgenote Judy Waguthii. 

Ook nog op de affiche de Belgische titelstrijd bij de welters tussen Brice Bula Galo en Jean-Pierre Habimana (10x3), naast nog twee elitekampen en enkele amateurkampen. "Ik kijk zeker uit naar de titelstrijd tussen Persoon en Waguthii. Dat moet een heel aantrekkelijke wedstrijd worden", stelt Karlos Callens, burgemeester van Ardooie en medeorganisator van het Ardooise Boksgala. "Het is trouwens niet de eerste keer dat beide vrouwen tegenover elkaar staan. In 2014 was er al een kamp tussen Persoon en Waguthii. Delfine won toen op punten. Haar opponente heeft naar het schijnt een duidelijke conditionele opmars gemaakt. Maar ook Delfine Persoon zette meerdere stappen voorwaarts. Een hapklare brok wordt het niet voor Delfine, maar ik zie het wel goed komen."

Naast de kamp voor de wereldtitel komen ook nog Brice Bula Galo en Jean-Pierre Habimana in de ring. "Die wedstrijd vormt de ideale opwarmer voor de apotheose tussen Persoon en Waguthii. Er staat tussen Bula Galo en Habimana een Belgische titel bij de welters op het spel. En dan zijn er nog twee andere profkampen en een pak wedstrijden bij de amateurs. We doen er dus alles aan om het publiek te verwennen."

Programma elitekampen:

Middengewichten (6x3): Giovanni Techel - Jamal Eddine Mahouti
Lichtgewichten (6x3): Mogmad Youssoupov - Stephane Voda
Belgisch kampioenschap weltergewichten (10x3): Brice Bula Galo - Jean-Pierre Habimana
WBC wereldkampioenschap vrouwen lichtgewichten (10x2): Delfine Persoon - Judy Waguthii (Ken)

2
photo_news

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer