Dirk Demeersman (midden).
EPA Dirk Demeersman (midden).

Demeersman na historische zege Sankt Gallen: "Jongens hebben boodschap goed begrepen"

Chef d'équipe Jumping Dirk Demeersman was uiteraard heel tevreden dat zijn team de Furusiyya Nations Cup van Sankt Gallen had gewonnen. "Een historische zege want het was van 1934 geleden dat wij in de Landenprijs van Zwitserland de zege pakten maar het doet vooral deugd dat mijn boodschap bij de jongens heel goed ontvangen is geworden", vatte hij het 'moment de gloire' samen.

Demeersman was in Sankt Gallen pas aan zijn derde landenwedstrijd als chef d'équipe toe en net 5 maanden en 5 dagen belast met de taak van bondscoach. "Eerlijk gezegd, het deed me wat toen we op het hoogste schavot van het huldigingspodium de Brabançonne mochten beluisteren", reageerde hij vanuit Zwitserland. "Ik had bij aanvang van mijn opdracht aan de ruiters gezegd dat ik er op vertrouwde dat zij als prof klaar zouden zijn voor een topprestatie op het moment dat ik beroep op hen zou doen. Die boodschap is duidelijk aangekomen bij Pieter Devos, Niels Bruynseels en Gregory Wathelet, die met een tweede plaats in Lummen, een vierde in La Baule en de overwinning in Sankt-Gallen nu al de kwalificatie voor de finale van de Furusiyya Nations Cup van eind september in Barcelona hebben afgedwongen. Ik heb hen toen dat vertrouwen gegeven en zij hebben dat niet beschaamd".

"Toen we na de eerste ronde de derde plaats moesten delen met Engeland, leek de zege ver weg voor mij. Maar de jonge ruiters durven al eens pochen dat zij goed zijn en dus heb ik tijdens de pauze meegegeven dat zij dat pochen best konden omzetten tot een knalprestatie. En dat hebben zij op een fantastische wijze ingevuld. Maar laat ons met beide voeten op de grond blijven want ook vorig jaar boekten wij gelijkaardige resultaten en ging het alleen op de Wereldruiterspelen fout. Gelukkig zijn we niet in die malaise blijven hangen, dankzij goede ruiters met goede paarden."

Lees meer