De Belgische ploeg onder leiding van Dominique Baeyens
BELGA De Belgische ploeg onder leiding van Dominique Baeyens

Derde oefenmatch Red Dragons tegen Duitsland eindigt op 3-2 zege

De Belgische volleymannen hebben in hun derde en laatste oefeninterland tegen het Duitsland van coach Vital Heynen een 3-2 zege geboekt. De setstanden in De Lange Munte in Kortrijk waren 25-16, 16-25, 25-23, 28-30 en 15-13). Zaterdag werd ook al gewonnen met de Duitsers (3-1), vandaag waren de bezoekers te sterk (2-3).

Coach Baeyens koos ervoor om enkele basisspelers zoals Depestele en Van den Dries te laten rusten. Maar via opslagen van Coolman liepen onze landgenoten in de eerste set weg naar 7-2. Het opslag-receptiespelletje ging verder met opslagen van Valkiers en punten van uitblinker Van Walle.

Compleet omgekeerd spelbeeld in de tweede set met Duitsland constant aan de leiding (3-8, 13-16). In set drie speelde Seppe Baetens zich op het voorplan. Samen met bloks van Verhees en Valkiers kwamen de Red Dragons aan een 7-2 voorsprong. Na 16-14 kwam het festival-Baetens met knappe reddingen en spectaculaire punten. Geholpen door Van Walle leidden de Belgen met 2-1 in sets.

In de spannende vierde set kregen ze zelfs twee matchballen, die ze niet konden verzilveren. Bij Duitsland zorgde de ingekomen Schops dat er een tiebreak van kwam. Daarin ging het gelijkopgaand tot bij 10-8 een kloofje gemaakt werd, Derkoningen slikte nog een rode kaart (11-11), maar geslaagd opslag- en blokwerk leidde tot Belgische slotwinst. Vrijdag (20u Kortrijk) en zondag (16u Luik) debuteren de Red Dragons in de FIVB World League tegen Australië.

De Dragons speelden met Van Walle, Valkiers, Deroo, Coolman, Baetens, Verhees, libero Derkoningen. Kwamen in: Klinkenberg, Tuerlinckx, Kruyner.

Lees meer