BELGA

Dominique Baeyens wil debuteren met winst tegen Australië

Morgenavond (20u) start voor de Belgische volleybalmannen de FIVB World League met een thuiswedstrijd tegen Australië. De Red Dragons nemen voor het eerst deel aan deze prestigieuze landencompetitie.

"Australië staat 14e op de wereldranglijst en wij 37e. Maar laat me duidelijk stellen dat onze 37e plaats geen precieze weergave is van onze huidige sterkte. Gewoon al door onze deelname aan deze World League zullen we een pak punten bij krijgen. En eind augustus doen we ook nog mee aan het WK in Polen, voor het eerst sinds mijn jeugdjaren, en ook daar zal je ons klassement zien stijgen", zegt bondscoach Dominique Baeyens.

"Omdat de play-offs hier en in sommige andere Europese landen pas rond 7 mei beëindigd waren, hebben we niet veel tijd gekregen om veel te experimenteren, zodat we - op de revaliderende Gert-Jan Claes na - nagenoeg over dezelfde kern van vorig seizoen beschikken", gaat Baeyens verder.

"Die kern heeft het natuurlijk uitstekend gedaan en ik merk dat de motivatie bij de spelers groot is. Voor het eerst op dit wereldniveau mogen presteren, is toch wel iets speciaals. De drie oefenwedstrijden tegen Duitsland waren echter meer dan nodig om opnieuw een aantal automatismen op punt te stellen. Ik zag in die matchen heel goede punten, maar ook heel zwakke momenten. Laat ons verder bouwen op onze sterke punten en trachten de Australiërs twee keer te verslaan. Met welke cijfers heeft geen belang. Maar in deze competitie moeten we het thuisvoordeel optimaal benutten."

Na vrijdagavond in Kortrijk spelen de Red Dragons ook zondag om 16u in Angleur/Luik tegen Australië.

Lees meer