Kroongetuige in de zaak was atlete Julia Stepanova.
EPA Kroongetuige in de zaak was atlete Julia Stepanova.

Russische atletiekbond legt klacht neer tegen ARD

De Russische atletiekfederatie heeft een juridische procedure opgestart tegen de Duitse tv-zender ARD. Aanleiding is een reportage die in december werd uitgezonden en waarin een erg negatief beeld van de Russische atletiek werd opgehangen. Dopinggebruik en massale corruptie zijn er schering en inslag. Dat getuigden toen onder meer atlete Julia Stepanova en haar man Vitali Stepanov, een ex-werknemer van het Russische antidopingagentschap.

In een verklaring via zijn advocaat laat de Russische atletiekbond weten dat er een rechtszaak wordt opgestart tegen de ARD. "Wij eisen de intrekking van de valse beschuldigingen. Deze zijn erg schadelijk voor de reputatie van de Russische atletiek", zegt advocaat Artem Patsev.

De klacht viseert onder meer reportagemaker Hans-Joachim "Hajo" Seppelt en de Russische atleten die voor de camera hun verhaal deden.

Het nieuws komt er een dag na het ontslag van de voorzitter van de Russische atletiekbond Valentin Balakhnichev. Die gooide de handdoek precies vanwege de vele dopingschandalen in zijn land.

Lees meer